Slider

 • Bernat pescaire (Ardea cinerea)Nia en arbres prop de miralls d'aigua o àrees inundables i cria entre febrer i agost.
 • Corb marí gros (Phalacrocorax carbo)Després de nedar durant hores, s'assequen al sol extenent les ales en forma de creu ja que el seu plomatge no té substàncies immpermeabilitzants.
 • Flamenc (Phoenicopterus sp)El seu color varia entre el blanc (quan acaben de néixer) i el vermell, depenent de la quantitat de carotenoids que obtenen del seu aliment.
 • Flamenc (Phoenicopterus sp)El bec dels flamencs els permet alimentar-se d'algues i crustacis separant-los i filtrant-los d'entre el fang i el llim.
 • Fredeluga (Vanellus vanellus)A la primavera les parelles fan desfilades nupcials i mascle i femella giren l'un al voltant de l'altre, ja sigui volant o des de terra mateix.
 • Marieta (Coccinellidae) -Els colors tan vistosos de les marietes (aposematisme) li permet allunyar possibles depredadors.
 • Oruga de papallona reina (Papilio machao)Les erugues s'alimenten de fulles com les de la pastanaga, el fonoll o la ruda. Tenen un òrgan (osmeteri) que pot emetre un líquid pudent per espantar els enemics.
 • Xibec (Netta rufina)De vegades el mascle alimenta la femella amb les parts verdes de les plantes durant el festeig nupcial.
 • Pregadéus o plegamans (Mantis religiosa)Per tal de veure-s'hi molt bé tenen uns ulls molt grossos i un coll flexible que els permet girar el cap fins a 180º.
 • Pregadéus o plegamans (Mantis religiosa)Sovint les femelles es mengen la seva parella després de la còpula, que es duu a terme a finals d'estiu.
 • Aligot comú (Buteo buteo)Solen fer els nius de branques de pi i matolls llenyosos entre les branques principals dels pins.

14 de desembre 2012

De quin color és el cel?

Per què el cel és blau i l'herba és verda?
 
L'HERBA és verda perquè conté clorofil·la, un pigment utilitzat en la fotosíntesi, on la planta produeix glucosa amb la presència de la llum del sol. Per què la clorofil·la és verda? La disposició dels seus àtoms fa que absorbeixi tots els colors de la llum excepte el verd, i el reflecteix. Els nostres ulls veuen aquesta llum i és per això que l'herba és verda!

La llum del sol està formada per molts colors diferents i cadascun d'ells viatja en ones on cada color té associada una determinada longitud d'ona.

Per què veiem el cel blau?
El color blau del CEL és degut a la manera com la llum interacciona amb els gasos de l'atmosferaLa nostra atmosfera està constituïda per àtoms i molècules de gas, principalment nitrogen i oxigen. Quan la llum colpeja aquestes molècules de gas, algunes poden ser absorbides i després alliberades altra vegada en una direcció diferent.  Alguns colors són més susceptibles a aquesta absorció i nova emissió. La llum blava és absorbida més sovint que qualsevol altra. Aquest procés s'anomena dispersió de Rayleigh.

 La raó de que veiem el cel de color blau és que la longitud d'ona curta de la llum "blava", mentre que  les altres són molt menys dispersades, viatja en totes les direccions i ens arriba cap a qualsevol punt on mirem.


Puntua aquesta entrada:
{[['']]}

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada